Uroš Živković biografija – visina, težina, godište

Uroš Živković biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Uroš Živković, poznati je mladi srpski pevač, koji uglavnom izvodi narodne, folk i turbo – folk pesme. Uroš je okarakterisan kao mlada nada muzičke scene Srbije i njegov glas je izuzetno poseban. Kao što smo već rekli, Uroš je veoma mlad momak i o tome govori činjenica da je on rođen 1999. godine. Rođen je u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Uroš se muzikom bavi još od detinjstva. Kako on kaže, muzika je njegova najveća ljubav i njegov stil života. Uroš je široj javnosti bio u potpunosti anoniman sve do trenutka kada se pojavio u poznatoj muzičkoj emisiji „Zvezde Granda“. On je učestvovao u desetoj sezoni ove popularne emisije. Deseta sezona Zvezda Granda počela je sa emitovanjem 26. septembra 2015. godine i trajala je sve do 15. jula 2016. godine. Uroš je tada imao samo 16 godina i bio je jedan od najmlađih učesnika. Ali, sve to nije sprečilo Uroša da pokaže svoje kvalitete i svoj glas.

Uroš Živković biografija - visina, težina, godište

Karijera

 Uroš Živković je svojim pesmama uspeo da osvoji publiku i izmami njihove brojne ovacije. Ali, to nije bilo dovoljno da Uroš pobedi i osvoji prestižnu titulu „Zvezda Granda“. Uroš je učestvovao u finalu, koje je bilo održano u sarajevskoj Zetri. Pobedu i prvo mesto u ovom finalu odneo je Ibro Bublin iz Bosne i Hercegovine. Uroš je osvojio šesto mesto i bio je sasvim zadovoljan ostvarenim rezultatom. Ipak, učešće u Zvezdama Granda bila je samo odskočna daska za njega i za njegovu dalju karijeru. Vrlo brzo je Uroš počeo da samostalno nastupa po klubovima i diskotekama. Iako veoma mlad, Uroš je uspešno odolevao svim izazovima i obavezama koje se vezuju za jednog mladog pevača u usponu. No, da se vratimo na njegov privatni život i podatke iz njegovog detinjstva. Uroš ima starijeg brata Miloša, sa kim je odrastao i proveo veći deo svog detinjstva. Uroš je zbog toga veoma emotivno vezan za svog brata. Kao dete, svoju muzikalnost je pokazao na dečijem festivalu „Čarolija“, 2006. godine u Sava Centru. Uroš je tad bio mali dečačić koji je imao samo sedam godina i koji je preslatko pevao. Njegovi roditelji su ga uvek podržavali u svemu što radi i nikada nisu bili protiv neke njegove odluke. Oni smatraju da Uroš treba da iskoristi talenat koji mu je Bog podario i da njegov glas predstavlja njegovu budućnost. Uroš je 2014. godine uspešno završio osnovnu školu i zatim upisao srednju. Odlučio je da upiše Srednju hemijsku školu, u svom rodnom gradu. Baš tog leta Uroš je učestvovao u Zvezdama Granda i upravo zbog toga je bio veoma popularan među društvom u srednjoj školi. Uroš je u svojim nastupima u Zvezdama Granda birao i izvodio narodne pesme. Njegovi idoli su pevači poput Ljube Aličića i Šabana Šaulića. Stručni žiri je najviše zamerio Urošu na njegovim godinama i često su mu pričali kako je on suviše mlad za sve ove. Rekli su mu kako je njegov glas još uvek u fazi mutiranja i da je potrebno par godina da sve to prođe. Uroš nije imao ništa protiv žirija i znao je da sve to što su mu rekli istina. Ovaj mladi pevač je zapao za oko, poznatom „kralju“ narodne muzike Šabanu Šauliću. Šabanu je Urošev glas predstavljao nešto veoma lepo i posebno i zbog toga ga je jednom prilikom proglasio svojim naslednikom. To je i te kako podstaklo mladog pevača da napreduje i da iz dana u dan bude sve bolji i bolji. Moramo priznati da je san svakog čoveka da od svog idola čuje takve tople i ohrabrujuće reči. Publici pred malim ekranima je bilo jasno da je Uroš pevač zlatnog glasa, koga čeka velika i svetla karijera. Uroš je odlučio da se ozbiljno pozabavi svojom karijerom i nije nimalo gubio vremena.

Muzika i život

 Svoju prvu muzičku kompoziciju objavio je tokom 2016. godine, nešto malo posle Zvezda Granda. Njegova prva pesma nosi naslov „Štikle“. Pesmu su pisala čak tri tekstopisca: Saša Grahovac, Miodrag Radonjić i Goran Ratković Rale. Ovu pesmu je Uroš zaradio kao finalista Zvezda Granda, pošto je uprava „Grand“ produkcije tradicionalno odlučila da pokloni pesmu svakom finalisti. Uroš Živković se smatra za pevača koji je multitalentovan i koji može peva muziki različitog žanra. Zbog toga je Uroš rado viđen u klubovima i diskotekama, kako u regionu, tako i u dijaspori. Godinu dana kasnije od objavljivanja svoje prve pesme, Uroš je objavio i drugu. Naslov ove pesme glasi „Lutko moja“. Kako bi realizivao ovu muzičku kompoziciju, Uroš je sarađivao sa Stevanom Vekićem i Zvonimirom Jovanovićem. U isto vreme, Uroš je objavio i duet sa poznatom pevačicom Oljom Bajrami. Njihovu zajedničku pesmu „Soba za plakanje“ napisao je Dejan Todorović. Ova numera je promovisana u emisijama Grand produkcije kao i sve ostale Uroševe pesme. Uroševa saradnja sa Grand produkcijom je 2018. godine iznedrila pesmu „Hiljadu puta“. Ova pesma je u vrlo kratkom vremenskom periodu postala jako popularna. Specifično za ovu pesmu je njen spot koji je objavljen na Youtube –u i koji ima malo više od pola miliona pregleda. Uroš je tokom 2019. godine ostvario saradnju sa Sašom Miloševićem. Reč je o duetu, pod nazivom „I pusti“. Ovu pesmu je Uroš otpevao sa Sandrom Rešić, ćerkom pokojnog pevača Nina Rešića. Uspeh ove pesme bio je neminovan i ona je na Youtube osvojila nešto više od milion i po pregleda. Ove godine je Uroš odlučio da uprkos svemu objavi još jednu svoju pesmu. Ovoga puta reč je o singl kompoziciji pod naslovom „Večna zima“. Kao što je već navikao svoju publiku, ova pesma je imala izuzetno zanimljiv i kreativan spot u kome su učestvovale njegove prijateljice Katarina Grujić i Tamara Milutinović. Tokom decembra ove godine u novinama je izašla jedna veoma skandalozna i zabrinjavajuća vest o Urošu. Naime, on je u jeku pandemije u Srbiji, pevao u jednom ugostiteljskom objektu na planini. Po rečima novinarima, u tom objektu je bilo puno mladića i devojaka koji su do zore lumpovali i na taj način kršili sve propisane mere koje je odredio krizni štab. Ova vest postala je aktuelna nakon objavljivanja snimaka i fotografija na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *