Srećko Sušić biografija – visina, težina, godište

Srećko Sušić biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Srećko Sušić je poznati srpski pevač narodne muzike, koji je svoju slavu stekao u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji. Srećko Sušić je rođen u Kraljevu i još kao dečak je bio veoma nadaren i muzikalan. Srećko je oduvek važio za veoma skromnog čoveka koji ne voli da se eksponira. Srećko je uspeo da zaštiti svoj privatni život u potpunosti i o tome govori činjenica da široj javnosti nije poznat ni njegov datum rođenja. Srećko je oduvek bio odan pevanju i pevačkom pozivu i možda zbog toga nije doživeo udar od strane medija. Srećko je u svom rodnom kraju, nakon završetka škole, pronašao posao i radio par godina kao službenik. Srećko je znao da mora da pronađe neki posao dok se u potpunosti ne okrene ka muzici.

Privatni život

Dok je radio kao službenik, pevanje mu je bilo samo hobi. Vremenom je pevanje zauzelo centralni deo njegovog života i morao je da se odluči samo za njega. Na kraju se ispostavilo da je to bila i više nego dobra i ispravna odluka. Srećko Sušić je, pre svega, porodičan čovek. On je srećno oženjen i njegov brak traje već duži niz godina. Srećko je jedan od retkih pevača koji iza sebe nemaju puno incidenata i novinskih skandala. On je uspeo da sačuva svoju karijeru, svoj obraz i svoju čast. Srećko je samo jednom bio deo naslovnih strana gotovo svih aktuelnih novina. Na veliku žalost svih ljudi koji vole i cene njegov rad i njegovo delo, Srećko je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Ta saobraćajna nesreća ostavila je teške posledice po njega i njegovo zdravlje. Srećko je uspeo da preživi, ali je trajno ostao invalid. Njegove noge su bile povređene do te mere da on nije mogao više da stoji na njima. Ipak, Srećko nije izgubio svoju vedrinu i svoj pozitivni duh i kao lav je nastavio dalje da se bori. Srećko Sušić je svima prepoznatljiv po osmehu na licu koji govori više od hiljadu reči. Pored teške saobraćajne nezgode i svih problema, Srećko je nastavio svoju muzičku karijeru. Nastavio je da peva i zabavlja sve ljude koji uživaju u njegovom glasu i njegovim pesmama. Može se reći da je to za njega bio novi početak. Srećko se vrlo rado odaziva svim pozivima i veoma često nastupa, pa čak i na televiziji. On će u narodu ostati upamćen kao pevač na štakama.

Srećko Sušić biografija - visina, težina, godište

Karijera

 Srećkova muzička karijera počela je davne 1992. godine. On je tada bio zreo čovek, koji zna šta želi i koji je siguran u svoje kvalitete i sposobnosti. Izabrao je da se oproba u svetu narodne muzike, koja se u tom periodu vrlo rado slušala po kafanama i sličnim ugostiteljskim objektima. Kasnije je ovakva vrsta muzike pridobila ime „folk“ muzika. Srećko je svoje prve pesme objavio u saradnji sa izdavačkom kućom „Južni vetar“. Ova izdavačka kuća je u to vreme bila sinonim za muzički kvalitet. Sa ovom izdavačkom kućom sarađivale su brojne muzičke zvezde tadašnje Jugoslavije. Srećko Sušić je tokom devedesetih doživeo vrhunac svoje muzičke karijere. Danas se on maltene ne može videti na TV kanalima, pošto on uglavnom nastupa u inostranstvu. Zvanično, Srećko je bio aktivan pevač sve do 2006. godine. Te godine je on naprasno prekinuo sve planirane projekte i izjavio je da je muzika izgubila vrednost i smisao pojavom „Grand“ produkcije. On je tom prilikom izjavio kako je ova produkcija fabrika novih pevača koji nemaju talenta. Takođe je naveo da je ovoj produkciji važan samo profit i da se pevanje ne tretira na ispravan način. Srećko je pre nego da učini sve ovo izdao svoj poslednji studijski album. Nakon toga, Srećko nije imao puno dodira sa javnom scenom i svima je bilo jasno da je odlučio da vodi miran i izolovan život. Srećko je bio jako dobar prijatelj sa Sašom Popovićem i njegovom ženom Suzanom, ali i pored toga, nikada nisu sarađivali i radili na nekom zvaničnom projektu. Posle te „famozne“ pauze, Srećko Sušić je učestvovao na festivalu „Lira“. Srećko je tada bio pravo iznenađenje za publiku i svi su bili oduševljeni njegovom pojavom, kao i njegovom pesmom. On je zasluženo osvojio prvu nagradu publike i njegova pesma je nosila naslov „Boginja lepote“. Srećkom je ovom nagradom pokazao čitavoj estradi da će se dobar glas uvek ceniti, bez obzira na sve okolnosti. Srećko Sušić je svojevremeno bio i kompozitor. Po njegovim rečima, to je radio samo kada je imao osećaj da će napraviti hit. Najveći broj njegovih pesama napisao je Miodrag Ilić, poznatiji kao Mile Bas. On je osnivač izdavačke kuće „Južni vetar“ i njen rukovodioc. Srećko Sušić je puno puta rekao da Srbija ima puno talentovanih mladih pevača i da svaki od njih zaslužuje mesto pod estradnim nebom. Srećko je tu izdvojio Tanju Savić i Darka Lazića, kao dvoje izuzetno talentovanih pevača.

Izdavaštvo

 Prvi Srećkov album nosi naziv „Ulica rađa grešnike“. Ovaj album je objavljen 1992. godine i važi za jedan od najvkalitetnijih albuma narodne muzike ikada. Pesma koja nosi naslov isti kao i sam album, proslavila je ovaj nesvakidašnji projekat. Pored ove pesme, slušaocima se veoma dopala i pesma „Jedan čovek sam za stolom“. Takođe, vrlo je važno napomenuti da je Srećko tada izabrao „Diskos“, kao diskografsku kuću svog prvog albuma. Godinu dana kasnije Srećko je uspeo da objavi svoj drugi album, „Za dobra stara vremena“. Srećko je sve do 1997. godine objavljivao po jedan album godišnje. Taj izdavački tempo obezbedio je konstantnu uzlaznu putanju njegove profesionalne muzičke karijere. Naslovi tih albuma glase: „Ne leti crni gavrane“, „Nismo iz istog sveta“, „Ranjeno srce“ ,“Krčmarica – Sve su maske pale“. Srećko je odlučio da sa albumima napravi malu pauzu, da bi se 1999. godine pojavio sa novim albumom, „Umro bih na tvojim rukama“. Ovog puta Srećko nije sarađivao sa Južnim vetrom, nego sa produkcijom „Zam“. Dve godine kasnije, Srećko je objavio svoj pretposlednji album, „Devet života“. Ovoga puta izabrao je produkcijsku kuću „Gold music“. Nakon toga usledio je njegov, trenutno, poslednji album, „Vrh vrhova“. Zanimljivo je to što je i ovog puta Srećko izabrao drugu izdavačku kuću. Svoj poslednji album izdao je u saradnji sa izdavačkom kućom „Renome“. Nadamo se da će nas u budućnosti Srećko iznenaditi svojim novim albumom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *