Sanja Kužet biografija – visina, težina, godište

Sanja Kužet biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Sanja Kužet rođena je 9. avgusta 1983. godine u Beogradu. Široj javnosti poznata je kao voditeljka i novinarka. Njeno zanimanje se u velikoj meri odnosi na televiziju. Svoju profesionalnu karijeru na televiziji započela je davne 2003. godine. Sanja je danas jedan od zaštitnih znakova za zabavnu emisiju „Zvezde Granda“ koja se trenutno emituje na televiziji „Prva“. Sandra je rođena kao dete iz mešovitog braka. Naime, njeni roditelji su poreklom iz različitih zemalja i oblasti. Sanjin otac, Milovan, poreklom je iz Dalmacije, dok je Sanjina majka, Verica, poreklom iz Crne Gore. To nije uticalo na Sanjin razvoj i dalju budućnost. Sanja je oduvek bila dete koje je multitalentovano.

Sanja Kužet biografija - visina, težina, godište

Život

 Kada je završila osnovnu školu, Sanja je upisala Dvanaestu beogradsku gimnaziju. Dok je pohađala osnovnu školu, Sanja je išla i u muzičku školu. Kao dete Sanja je obožavala balet, kao i sviranje klavira. Sanja je kao dete bila veoma sklona umetnosti i to njeno interesovanje za muziku kasnije joj je veoma pomoglo. Nakon uspešno završene gimnazije, Sanja je odlučila da se posveti studijama i upisala je fakultet. Studirala je prvo geografiju, da bi nešto kasnije završila međunarodnu poslovnu ekonomiju i dobila diplomu. Naime, Sanjina želja iz detinjstva se nije ostvarila. Ona je želela da bude profesorka geografije, ali nije uspela u tome. Život je Sanju preusmerio na sasvim drugu stranu i ko zna zašto je to dobro. Sanja je diplomu koju poseduje zaradila na jednom privatnom fakultetu. Bilo kako bilo, Sanja Kužet predstavlja jednu od najatraktivnijih javnih i estradnih ličnosti. Njen fizički izgled je u najmanju ruku markantan. Sanja je zaista jedna divna žena koja pleni svojom lepotom, koja je postala njen zaštitni znak. Upravo ta njena lepota ulepšava svaku emisiju koja ona vodi. Cilj svakog voditelja je da emisiju koju vodi predstavi na najbolji mogući način. Sanja Kužet je svakako izuzetno uspešna u tome. Lepota je Sanji otvorila vrata mnogih modnih kući, tako da je ona jedno vreme bila model. Manekenstvo joj je takođe omogućilo brojne saradnje sa firmama i njihovim brendovima. Sanja je upravo zbog toga dobila puno uloga u raznoraznim reklamnim kampanjama i markteniškim poslovima. Ipak, lepota je nešto što čoveku može doneti radost i korist, a Sanja je na veoma vešt i originalan način uspela da to spoji i objedini. Najvažnije je to što je ona pronašla sebe u svemu tome i što je bila zadovoljna time što radi. Čovek u životu mora probati sve, kako bi uspeo da otkrije sve svoje talente. Svako je talentovan na svoj način… No, da se vratimo na Sanjinu televizijsku, tačnije voditeljsku karijeru.

Karijera

Svoj prvi televizijski korak, Sanja je imala 2003. godine, kao što smo već rekli i napomenuli. Njena prva televizijska kuća je nosila naziv „BK TV“. Ova televizija je u tom periodu bila veoma popularna i gledana. Među ljudima vlada mišljenje da je ova televizija bila izuzetno napredna i inovativna za svoje vreme. Na BK TV-u postojale su brojne zabavne emisije, koje su se kasnije preselile na neke druge televizijske kanale. BK TV bila je televizija koju su pratili odrasli, ali i deca, BK TV je bila televizija za sve. Ova televizija je 2006. godine doživela svoj sunovrat i od te godine se nikada više nije vratila na svoje stare pozicije, kada je gledanost u pitanju. Sanja je te godine bila prinuđena da napusti ovu televiziju i da traži novi posao na nekoj drugoj televiziji. Vrlo brzo je Sanja uspela da pronađe svoj novi angažman. Sanja je uspela da se zaposli na televiziji Pink, gde je, u najvećoj meri, stekla svoju popularnost. Prvi njen voditeljski zadatak ogledao se u Jutarnjem programu televizije Pink. Sanja je tada vodila vremensku prognozu. Pored toga što je zvanično televizijski voditelj,  Sanja Kužet se može okarakterisati i kao glumica. Šejtanov ratnik, domaća horor – komedija iz 2006. godine je prvi glumački projekat u kome je Sanja učestvovala. Sanja je tumačila ulogu sipmatične i veoma privlačne devojke Senke. Sanja je ovim potezom pokazala svima da je njena lepota dostojna veličanstvenog filmskog platna. Pored ovog filma, Sanja je iste godine imala jednu manju, epizodnu ulogu u komediji koja nosi naslov „U doba nevinosti“. Sanja je na televiziji Pink je postala jedna od najprivlačnijih TV voditeljki. To joj je upravo omogućilo da 2012. godine dobije ulogu voditeljke Binga. Sanja Kužet je vodila ovu emisiju sve dok se ona emitovala na televiziji Pink, tačnije do 2015. godine. Sanja je vrednim radom i zalaganjem uspela da pridobije pažnju značajnih ljudi u Grand produkciji. Veoma brzo nakon Binga, Sanja je počela da vodi najpoznatije muzičko takmičenje na Balkanu „Zvezde Granda“. Ova emisija je nekoliko puta menjala televizijsku kuću, tako da je Sanja bila primorana da prati te promene. Sanja je zadobila poverenje čitave Grand produkcije i kao nagradu za uspešan rad dobila je svoju autorsku emisiju pod naslovom „Halo, halo“. Ova emisija zabavnog karaktera emitovana je na Grand TV – u.

Privatni život i porodica

 Da se vratimo na Sanjin privatni život. Sanja ima stariju sestru Sandru sa kojom su u izuzetno dobrim odnosima. Sanja Kužet živi u Beogradu sa decom i svojim suprugom. Sanja ima dva sina. Prvi  Sanjin sin Andrija rođen je 2009. godine. Tada je Sanja bila u braku sa poznatim biznismenom Zoranom Piperom. Njihova bračna zajednica nije dugo trajala i bili su prinuđeni da okončaju svoju vezu. Drugi Sin Sanje Kužet zove se Strahinja. Njegov otac je Nemanja Živojinović, aktuelni i trenutni suprug Sanje Kužet. Nemanja Živojinović je biznismen, tačnije direktor marketinga jedne automobilske kuće. Oni su u jednoj veoma srećnoj vezi i njihov brak je gotovo savršen. Sanja je dosta puta bila meta tabloida i brojnih naslovnih strana. Nju su mediji dovodili u vezu sa harmonikašem Aleksandrom Sofronijevićem, sa kim su zajedno radili u Grandovim emisijama. Ova vest je bila lažna, Aleksandar i Sanja su tu vest par puta javno demantovali. Pored ove ljubavne afere, Sanju su novinari prozivali zbog potencijalnih estetskih operacija koje je uradila na sebi. Sanja je na sve to odgovorila veoma pristojno i staloženo. Čak je i priznala da je uradila estetsku korekciju grudi i da to za nju ne predstavlja nešto zbog čega treba da se stidi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *