Boško Jakovljević biografija – visina, težina, godište

Boško Jakovljević biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Boško Jakovljević, poznati je proslavljeni srpski maneken, voditelj i dizajner. Boško je rođen 23. juna 1969. godine u Beogradu. Boško Jakovljević predstavlja ličnost o kojoj se može puno toga reći, ali, počećemo od njegovog detinjstva. Jednom prilikom je izjavio da je njegovo detinjstvo bilo veoma slično družini Pere Kvržice. Boško je ovom izjavio uspeo da slikovito objasni svoje društvo i lepe dane detinjstva. Moramo priznati da je detinjstvo nešto što svima nama ostaje u sećanju, najlepši, najveseliji i najbezbrižniji deo života. Boško važi za osobu koja je jako vezana za svoje detinjstvo i upravo zbog toga o njemu priča sve najbolje. Kao dete Boško je stanovao u jednom naselju u Beogradu. To naselje nosi naziv Crveni Krst i nalazi se na Vračaru i na Zvezdari. Ubrzo, njegova porodica je odlučila da promeni svoj dom i da se preseli. Boško je drugi deo svog detinjstva proveo u kultnom naselju Beograda, koje se zove Dorćol. Boško tvrdi da je Dorćol jedno od najlepših i najboljih naselja u čitavoj Srbiji. Boško je za Dorćol veoma vezan, kako lično, tako i emotivno. Dorćol ga podseća na prvu ljubav, prvu radost i sve najvažnije trenutke u životu. Boško je kao dečak bio veoma aktivan, voleo je sve vrste sporta, a najviše odbojku i fudbal.

Boško Jakovljević biografija - visina, težina, godište

Karijera

 Još kao tinejdžer, Boško je važio za osobu koja se po lepoti veoma ističe. Njegove crte lica i sve fizičke karakteristike bile su gotovo idealne. Boško je veoma brzo shvatio da ima potencijala i da je veoma pametno to što želi da zakorača u svet mode i manekenstva. Krenuo je malim i odmerenim koracima, a sada je u vrhu modnog sveta Srbje, može se reći i Balkana. Boško Jakovljević postao je simbol lepote i lepog izgleda na našim prostorima. On je muškarac koji je svojom lepotom osvojio simpatije puno žena. Kada čujemo njegovo ime, prvo što pomislimo jeste moda i manekenstvo. Boško je pored manekenstva, poznat i kao lice sa malih ekrana. Tačnije, kao televizijski voditelj.

TV angažovanje

Boško je televizijsku i voditeljsku karijeru počeo autorskom emisijom „City“. On je tvorac ove emisije, koja je svoju premijeru doživela pre više od dvadeset godina. Prva emisija „City“ je emitovana na Pinku 4. septembra 1996. godine. Emisija je bila veoma gledana i svom autoru je donela puno popularnosti. Boško Jakovljević nije učsetvovao sam u ovom TV projektu. Kraj njega bile su njegove kolege i koleginice. Svima je bila poznata voditeljska ekipa koju su činili: Stanko Škugor, Marija Tarlać, Biljana Obradović, Aleksandra Jeftanović i naravno, Boško Obradović. Boško i Stanko predstavljali su televizijski tandem koji je svima bio poznat. Oni su na veoma zabavan i originalan način spajali modu i zbog toga su ostali upamćeni kao šmekeri na veoma dobrom glasu. Boško je lice koje se i sada može sresti na TV programu. Stanko je, ipak, odlučio da se povuče iz javnosti kako bi se detaljno i temeljno posvetio nauci. Stanko, Boškov veliki prijatelj, živi i radi u Norveškoj. Nedavno je u medijima izašla njihova zajednička fotografija. Naime, Stanko je odlučio da poseti Beograd i prvo što je uradio jeste susret sa svojim starim drugom i saradnikom. Na toj fotografiji bilo je jasno da Boško i Stanko vole da uživaju u noćnom životu Beograda. Boško je na televiziji Pink vodio i emisiju u kojoj se promovisala muzika i to uglavnom muzika iz devedesetih godina prošlog veka. Ta emisija je nosila naziv „City club“. Odanost televizijskoj kući Pink je pokazao i kroz projekte poput „Za milion godina“ i „Sav taj Pink“. Ove emisije Boško je vodio u tandemu sa ženama. U emisiji „Za milion godina“, Boško je bio u tandemu sa Sanjom Radan, dok je u emisiji „Sav taj Pink“ bio u tandemu sa Aleksandrom Jeftanović. Boško je ovu malu „tradiciju“ nastavio i u emisijama „Suknje i kravate“ i „Plesom do snova“. Emisija „Suknje i kravate“ će svakako ostati upamćena po sjajnom voditeljskom tandemu, koji bez Ivane Zarić ne bi doživeo takav uspeh. Plesom do snova je emisija o kojoj moramo pričati malo detaljnije. Ova emisija je imala par sezona i trenutno se ne emituje na televiziji. Cilj ove emisije jeste da takmičari koji učestvuju u njoj, svojim plesnim veštinama osvoje nagradu i na taj način ostvare svoje snove. U emisiji su učestvovali anonimni takmičari koji su u paru igrali sa poznatim ličnostima. Takav koncept je svima bio zabavan i zbog toga je ova emisija bila jako gledana i tražena. Od poznatih ličnosti koje su učestvovale u ovoj ličnosti izdvaja se jedan političar, koji je trenutno na najvišoj državnoj funkciji u Srbiji. To je, naravno, Aleksandar Vučić, aktuelni predsednik Srbije. Snimak u kome se može videti kako Aleksandar Vučić igra u emisiji Plesom do Snova na Youtube – u beleži ogromnu popularnost. Boško je na Pinku vodio i muzičku emisiju „VIP room“ i to u periodu od 2012. do 2014. godine. Prvi gost koji se pojavio u ovoj emisiji bio je Željko Joksimović, a prva gošća Nataša Bekvalac.

U svetu mode

Boško Jakovljević je sarađivao sa brojnim modnim imenima i brendovima. Jedan od njih je i Martini Vesto. Jakovljević je u saradnji sa ovim modnim gigantom kreirao odeću za Milana Kalinića i Marka Kona. Oni su učestvovali na Evrovoziji, prestižnom muzičkom takmičenju, tokom 2009. godine. Osam godina ranije, 2001. godine, Boško je dizajnirao odeću za Zdravka Čolića, koji je te godine održao spektakularan koncert u Beogradu. Kolekcije Boška Jakovljevića se često mogu videti na Nedeljama mode. U svoju bogatu poslovnu karijeru Boško Jakovljević može dodati i ulogu koreografa i to u poznatoj kompaniji „Replay“.

Povratak na male ekrane

Boško Jakovljević je tokom 2020. odlučio da se vrati svom voditeljskom pozivu. Kao i ranijih godina, odlučio je da emisiju vodi sa Aleksandrom Jeftanović. U pitanju je emisija koja se zove „Kec na 11“ i ova emisija je muzičkog karaktera. U ovoj emisiji gostovali su skoro svi poznatiji pevači sa našeg prostora. Boško Jakovljević uspešno odoleva svojim godinama i nedavno je proglašen za najzgodnijeg muškarca u zrelim godinama. Svi ćemo se složiti da je on tu titulu zaslužio u potpunosti. Bilo kako bilo, Boško Jakovljević je značajno ime u svetu mode, manekenstva i dizajna.

  • Datum rođenja: 23. jun 1968.
  • Mesto rođenja: Beograd
  • Država: Srbija
  • Zanimanje: Maneken, voditelj, dizajner
  • Facebook: /
  • Instagram: /

1 thought on “Boško Jakovljević biografija – visina, težina, godište”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *