Bojana Ristivojević biografija – visina, težina, godište

Bojana Ristivojević biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Bojana Ristivojević, poznata je srpska televizijska voditeljka i novinarka. Ona je rođena u Šapcu, gradu u Mačvanskom okrugu Srbije. Tačnije rečeno, Bojana je rođena 9. maja 1988. godine. Bojana je zbog svog zanimanja, kao i zbog svojih ambicija, napustila svoj rodni grad i preselila se u Beograd. Bojana je svoje detinjstvo provela u selu Zvezd, u neposrednoj blizini Šapca. Jovana ima sestru Jovanu i brata Vuka.

Bojana Ristivojević biografija - visina, težina, godište

Detinjstvo i obrazovanje

Nakon završene osnovne škole, Bojana je odlučila da upiše Ekonomsko – trgovinsku školu. Jovani je učenje išlo veoma dobro i nakon završenje srednje škole, odlučila je da maksimalno usavrši svoje obrazovanje. Prvo je upisala Visoku poslovnu školu u Novom Sadu. Nakon što je završila, Bojana je u istom gradu upisala i Pravni fakultet. Već smo napomenuli da je Bojana odrastala u seoskoj, mirnoj okolini. Ali, to joj nije nimalo smetalo da se idealno uklopi u gradsku, urbanu sredinu. Bojana je ponosna na svoje detinjstvo i kaže da od sela ne postoji ništa lepše. Ipak, priznala je da nije kao mala volela to što su njeni roditelji čuvali stoku. Kao dete, Bojana je više volela da se igra, što je sasvim normalno. Njen otac je u par navrata pokušavao da je privuče ka stočarstvu. Obećavao joj je da će joj kupiti sve što poželi, ukoliko bude kraj stoke. Bojana je jednom priliko poslušala oca i na taj način dobila nagradu. Ali, kako kaže, to nije bilo ono što je želela. Sve u svemu, ovakvo detinjstvo je veoma lepo, posebno i zanimljivo. Njena porodica je ostala dosledna stočarstvu i u selu Zvezd važe za jedno od imućnijih domaćinstva. Ristivojevići se, pored stočarstva, bave i proizvodnjom voća i povrća, kao i prodajom. Selo Zvezd je savršena Bojanina destinacija, kada je u pitanju odmor i želja za mirom i tišinom. Dok je bila devojčica, Bojana je svakodnevno crtala i pokazivala svoj talenat za umetnost. Upravo zbog toga, ona je odlučila da sa samo osam godina upiše umetničku školu. Njeni crteži su bili izuzetno dobri i simpatični, čak su i doživeli svoju izložbu. Na pitanje da li i danas voli da slika, Bojana je odgovorila vrlo jasno: “Slikam isključivo za svoju dušu i te slike poklanjam svojim prijateljima”. Moramo imati u obzir da je Bojana javna ličnost i da nema toliko slobodnog vremena. A svaki hobi zahteva veliku dozu slobodnog vremena. Mada, za sve postoji rešenje. Na Bojaninu odluku da upiše Pravni fakultet, uticao je njen otac. On je mislio da je to siguran posao i da umetnost nije ono što bi njegovom detetu omogućilo sigurnu egzistenciju. Bojana je poslušala svog oca i prihvatila svaku njegovu reč. Na kraju se ispostavilo da Bojana nikada nije radila ovaj posao.

Karijera

Svoja prava interesovanja Bojana je pokazala još tokom studija. Naime, za vreme studija je uspela da pronađe privremeno zaposlenje. U to vreme, Bojana je radila kao novinarka političke rubrike na Međunarodnom radiju Srbije. To su neki njeni prvi koraci u svetu novinarstva. Bojana je uvidela da joj odnosi sa javnošću idu od ruke i da bi to mogao da bude njen posao iz snova. Tokom 2011. godine, Bojana je dopila ponudu od kolege da učestvuje u rijaliti programu “Maldivi”. Ovaj rijaliti program je emitovan na televiziji “Happy”. Bojana je sa par ljudi iz Šapca otišla na kasting. Bila je iznenađena kada je saznala da je primljena. Mislila je da to nije za nju i da ne bi trebala  da učestvuje. Shodno tome, odbila je potpisivanje ugovora. Malo kasnije, Bojana je promenila svoju izjavu. Svima je bila čudna ta njena promena izjave, a Bojana je rekla da je to uradila iz revolta prema svojoj baki. Kako god, ova odluka joj je u velikoj meri promenila život. Nedelju dana nakon izlaska iz “Maldiva”, Bojana je dobila jednu vrlo primamljivu ponudu. Produkcija televizije “Happy” ponudila joj je mesto voditeljke Maldiva. Pre Bojane, ovaj rijaliti program vodio je poznati par. Reč je o glumcu Slobodanu Bodu Ninkoviću i o pevačici Tijani Dapčević. Bojana je optimistično prihvatila ovu ponudu i odlučno prihvatila svoj zadatak. Angažman na ovoj televiziji doneo joj je popularnost. Njeno ime je nakon Maldiva privlačilo znatno veću pažnju nego ranije. Čelnici “Happy” televiziji bili su zadovoljni njenom radom i odlučili su da je zadrže u stalnoj voditeljskoj postavi. O tome govori i brojni projekti u kojima je Bojana učestvovala. Bojana je bila deo jutarnjeg programa televizije “Happy”, koji se emituje pod nazivom “Dobro jutro Srbijo!”. Tu su i emisije poput “Jedna pesma jedna želja”, “Brvnara”, “Glamur”, “Laka lova”, “Prelo”. Ove emisije su afirmisale Bojanu kao voditelja i pružile joj puno novih poslovnih prilika. Bojana je dugo vremena imala problem, kada je u pitanju govor i akcentovanje. Ona je izjavila kako joj je bilo veoma teško, jer u njenom rodnom kraju se priča sasvim drugačije. Mada, za pravi posao se treba žrtvovati, što je Bojana i te kako uradila.

Parovi – vrhunac uspeha

 Bojana je tokom 2015. godine uspela da postane deo rijaliti programa “Parovi”. Ona je bila deo voditeljske ekipe. U vrlo kratkom vremenskom periodu, Bojana je osvojila “titulu” najbolje voditeljke Parova i time postal zaštitno lice ovog rijaliti programa. Njen uticaj u ovoj emisiji dao je ideju urednicima televizije “Happy” da joj pruže šansu za emisiju u okviru rijaliti programa. Ta emisija dobila je naziv “Ispovesti”. Bojana je ispitivala učesnike “Parova” i tako je čitava nacija saznala brojne istine iz privatnih života takmičara. “Dobar glas se daleko čuje”, ova narodna izreka se može povezati i sa Bojanom. Naime, za Bojanu je čula jedna francuska produkcijska kuća i pokušala je da stupi u kontakt sa njom. Imali su u planu rijaliti program sličan Parovima.  Ali, Bojana je sve te ponude vešto odbila i ponovo pokazala da je verna svojoj matičnoj televiziji. Pored Maldiva i Parova, Bojana je tokom 2018. godine vodila i rijaliti program “Letnji kamp”.

Novo angažovanje

 Čitava ova uspešna priča o lojalnosti i saradnji sa “Happy” televizijom pala je u vodu tokom 2019. godine. Te godine je Bojana dala otkaz. Bojana je imala nesuglasice sa produkcijom zato što je izrazila želju da ne vodi noćni program rijalitija. Bojana je svoje novo angažovanje pronašla na “Prvoj” i to kao deo voditeljske ekipe jutarnjeg programa. Ne sumnjamo u njen uspeh i u njenu budućnost na novom televizijskom kanalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *