Biljana Vraneš biografija – visina, težina, godište

Biljana Vraneš biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Biljana Vraneš, poznata je srpska voditeljka i urednica na televiziji. Takođe, ona je i diplomirani meteorolog. Biljana je rođena 1968. godine, u Beogradu. Svoje detinjstvo je provela van ovog urbanog i modernog grada. Njeni roditelji su izrazili želju da ona odrasta u zdravoj sredini i prirodi. Tako je Biljana veći deo svog detinjstva provela na selu, kod bake i deke. Njena ljubav prema prirodi i vremenskim promenama potiče upravo iz tog perioda. Biljana važi za osobu koja sa puno ljubavi obavlja svoj posao i koja u potpunosti uživa u tome.

Obrazovanje

Biljana je nakon osnovne škole upisala srednju elektrotehničku školu. Izabrala je školu pod nazivom „Nikola Tesla“, u Beogradu. Ali, to nije bilo sve. Uporedo sa srednjom školom, Biljana je pohađala časove glume. Biljana je uvek važila za svestranu osobu koja brzo uči i koja je veoma talentovana. Zbog svega toga, Biljana je vrlo prepoznatljivo TV lice i jedan od simbola javnog medijskog servisa Srbije. Biljana je u jednom trenutku bila sigurna da će nastiviti da usavršava svoje elektrotehničko znanje. Imala je u planu da upiše ETF, ali da se i pored toga bavi glumom. Ali, u poslednjem trenutku je promenila odluku. Složićemo se, na korist čitave Srbije. Ljubav prema meteorologiji pokazala joj je pravi životni put i pružila joj karijeru iz snova. Biljana je u Beogradu upisala i završila Fizički fakultet. To joj je omogućilo da postane diplomirani meteorolog.

Biljana Vraneš biografija - visina, težina, godište

Posao

Ona je više puta izjavila da je zaljubljena u svoj posao i da uživa u svakom novom radnom danu. Njen posao ne može biti deo rutine, svakoga dana se atmosfera menja, a promene su ono što Biljana zaista voli. Istraživanje je deo njenog posla i upravo ono predstavlja njenu svakodnevnu motivaciju i inspiraciju. Posao meteorologa zahteva stalno učenje i usavršavanje, ali sve to Biljana prihvata sa osmehom na licu. Isti taj osmeh pruža i svim ljudima kraj malih ekrana i to svakoga dana. Biljana je još tokom studentskih dana došla u kontakt sa RTS – om. Biljana nikada nije prekinula saradnju sa ovom medijskom kućom i jedna je od retkih voditeljki koja je ostala dosledna svojoj matičnoj medijskoj kući. Biljana je voditeljske veštine usavršila na RTS- ovom trećem kanalu, tokom devedesetih godina prošlog veka. Ovaj kanal je upravo iznedrio brojne talente i brojna popularna TV lica. Angažman na ovom kanalu predstavljao je odskočnu dasku za Biljanu. Korak po korak, Biljana je stigla do informativnog programa RTS – a.

Vremenska prognoza i ostali projekti

Ona je tokom 2000. godine dobila jedan vrlo važan i odgovoran zadatak. A to je vođenje vremenske prognoze. Ova emisija se na RTS- u , tradicionalno, emituje pre početka dnevnika i posle završetka dnevnika. Biljana je pored toga što je bila voditelj, bila i urednik ove emisije. Činjenica da Biljanina vremenska prognoza traje punih dvadeset godina govori puno o njenom predanom i marljivom radu. Biljana je zbog toga veoma cenjena i poštovana kod svojih kolega i saradnika. Tokom svoje televizijske karijere, Biljana je učestvovala i u projektima kao što su: „Beogradski program“ i „Jutarnji program“. U oba slučajeva Biljana je bila voditelj. Ipak, njena ljubav prema meteorologija ostala je netaknuta i nedodirljiva.

Privatni život

Biljanin privatni život je u velikoj meri povezan sa njenom profesijom. Ona u svom stanu ima mini meteorološku stanicu, koja funkcioniše na bežičnom principu. Ovo nam samo govori da je meteorologija puno više od njene ljubavi i profesije. Ta mini meteorološka stanica je zapravo poklon koji je dobila od svog supruga. Ovaj aparat je za naše uslove života pravo čudo, ali u Americi je dosta zastupljen i korišćen. Biljanin san je da radi u Americi, tačnije u Majamiju. I to kao stručnjak za praćenje uragana. Uragan je za nju prirodni fenomen koji je veoma poseban i vredan i upravo zbog toga bi uživala u istraživanju i proučavanju. Ona je sa svojim suprugom obišla centar za ispitivanje uragana u Majamiju i bila je oduševljena tehnologijom i samim načinom pristupa toj prirodnoj pojavi. Njen suprug zove se Boris i po zanimanju je pilot. Zanimljivo je to što njihovo poznanstvo traje još od srednje škole. Biljana navodi da se oni tada nisu družili, jer su pohađali potpuno različite smerove. Sa svojim suprugom Biljana ima dvoje dece, dva sina, Marka i Dušana. Kako Biljana kaže, Boris je uspeo da joj prenese veštinu upravljanja avionom i da je ona za vrlo kratko vreme naučila da leti nebom. Da se našalimo, u tim trenucima Biljana najbolje zna šta će nam doneti oblaci. Biljanin brak je u potpunosti skladan i srećan i ona za svoju decu i svog supruga ima samo reči hvale. Biljana je osoba koju često pitaju i o globalnim promenama. Njeno mišljenje je da zagrevanje planete nepovratno prouzrokuje burne procese u atmosferi. Biljana tvrdi da su klimatske promene možda broj jedan problem na ovoj planeti. Biljana je svoju teoriju o naglim promenama vremena potkrepila izjavom da joj je leto nekada bilo omiljeno godišnje doba. Sada su leta izuzetno topla i Biljana više preferira proleće i zimu. Biljana često putuje sa svojim suprugom i obožava egzotična putovanja.

Biljana – prepoznatljivo TV lice

 Njena profesija je primenljiva bez obzira gde se ona nalazi. Biljana je na televizijskom ekranu uvek pristojno i skromno obučena i zbog toga su je mnogi smatraju „televizijskom damom“ broj jedan. Biljana je uvek smerna, tačna i precizna i svaka njena emisija je dosledna njenoj profesiji. Ljudi su veoma dobro prihvatili Biljanu i svi vole da je vide na televiziji, iako njena emisija traje samo par minuta. Biljana se svakodnevno trudi da održi svoj lep izgled i svoju savršenu liniju. Ona se bavi sportom, fitnesom i veoma često trenira. Kako sama kaže, ništa ne može pasti sa neba, za sve se čovek mora truditi i boriti. Vreme je pokazalo da je Biljana TV lice koje je ostavilo dubok trag u meteorologiji. Niko od nas ne može ni da zamisli neko drugo lice koje vodi vremensku prognozu i koje nam saopštava kako će vreme biti. Nije važno, da li će danas padati kiša ili će biti lep i sunčan dan, Biljana je žena koja će ostati upamćena po svom optimstičnom osmehu, koji je svake večeri spreman da uđe u naše domove.

 • Ime i Prezime: Biljana Vraneš
 • Nadimak: Bilja
 • Datum i mesto rođenja: 1968. godine, Beograd
 • Zanimanje: diplomirani meterolog; Tv urednik i voditelj vremenske prognoze
 • Visina: /
 • Težina: /
 • Facebook: /
 • Instagram: /
 • Twitter: /
 • YouTube: /

2 thoughts on “Biljana Vraneš biografija – visina, težina, godište”

 1. Jedna od retkih Tv lica koja se ne može”pohvaliti” lapsusima i gramatičkim greškama,uz profesionalnost i savršen izgled ,pristojan styling kojim pleni publiku širom regiona a da pri tom zenski aduti nisu u prvom planu,zenstvena jednostavna i neponovljiva…valjalo bi imati još neku ovako prodornu Biljanu na svakoj Tv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *