Aleksandar Aca Sofronijević biografija – visina, težina, godište

Aleksandar Aca Sofronijević biografija – visina, težina, godište

Osnovni podaci

Aleksandar Sofronijević, poznat pod nadimkom „Aca“, srpski je harmonikaš i muzičar. Aleksandar je javnosti poznat i pod nadimkom “Sofra”. On je rođen 19. novembra 1983. godine, u Kraljevu. U ovom lepom gradiću Srbije, Aleksandar je završio osnovno i srednje obrazovanje. Aleksandar je još kao dečak bio zaljubljen u muziku, pre svega u harmoniku. Nakon srednje škole odlučio je da se apsolutno posveti muzici. Bilo mu je jasno da je muzika njegova ljubav i njegova budućnost. Odlučio je da upiše fakultet. Upisao je Muzičku akademiju i to u Kragujevcu. Zbog samih studija morao je da napusti svoj rodni grad i preseli se u Kragujevac. Ali, ono što se voli i mora, zaista nije teško.

Privatni život

Privatni život Aleksandra Sofronijevića je veoma uravnotežen i o njemu se ne zna puno toga. Aleksandar važi za muzičara koji izbegava da bude meta brojnih novina, portala i tome slično. On je više fokusiran ka svojoj profesiji. O tome kako Aleksandar provodi svoje slobodno vreme, možemo saznati putem njegovih profila na društvenim mrežama. Aleksandar veoma često objavljuje slike svoje porodice, što jasno govori da je on jedan veoma emotivan i pre svega porodičan čovek. Aleksandar je više puta naveo da i svoj orkestar smatra svojom porodicom i da su mu svi članovi orkestra veoma mili i dragi. Svi znamo da je Aleksandar zaljubljen u muziku, kao i u muzičko stvaralštvo. Ali, ono što smo nedavno saznali jeste da Aleksandar voli i sport. I to biciklizam. Aleksandar veoma često vozi biciklu i uglavnom bira teške i nepripustapačne terene. Jednom prilikom je tokom  vožnje povredio svoju ruku, ali svom srećom povreda nije bila ozbiljna. Sofronijević je tokom 2018. godine sa svojim prijateljima organizovao svojevrsni biciklistički maraton. Vožnja je trajala skoro punih deset dana. Njihova početna destinacija bila je Guča, da bi kasnije stigli do Ulcinja.

Aleksandar Aca Sofronijević biografija - visina, težina, godište

Harmonika – posao i ljubav

Aleksandar je prvi dodir sa harmonikom imao u svojoj porodici. Sam je učio prve tonove i melodije. Njegov talenat bio je očigledan i njegovi roditelji su ga podržali u odluci da unapređuje svoje sviranje. Obrazovanje je Aleksandru pružilo titulu profesionalnog harmonikaša, ali sama titula mu nije donela slavu i popularnost. Ipak, potrebno je dosta truda i rada da se dođe do toga. Aleksandar je vredno radio i vrebao svaku priliku da dokaže svoje sviračke i muzičke sposobnosti. Moramo priznati da mu to nije padalo teško, jer je on već pre akademije to radio. Sa 17 godina je učestvovao u takmičenju harmonikaša u Sokobanji. Ovo tačmičenje bilo je takmičenje omladinaca. Aca je na ovom takmičenju pokazao sebe u najboljem mogućem svetlu i zasluženo osvojio prvu nagradu. Ova pobeda je Aleksandru dala ideju da oformi svoj orkestar i  na taj način stvori pravu viziju o svojoj muzičkoj karijeri. Njegov orkestar je intenzivno nastupao, čak je i gostovao u par emisija na lokalnoj televiziji Kraljeva. Sa 19. godina Aleksandar je bio harmonikaš u ogromnom usponu. Dobio je priznanje najboljeg harmonikaša na teritoriji tadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Ova prestižna nagrada je Aleksandru dala vetar u leđa i podstakla ga dalje napreduje i osvaja brojne medalje i priznanja. Ono po čemu je Aca Sofronijević trenutno poznat jeste Grand produkcija i njegovi televizijski nastupi. Ovu priču je Aleksandar započeo nakon završetka fakulteta. Sa par svojih drugova odlučio je da kontaktira čelnike “Grand produkcije” i da im predloži saradnju. Čelnici Granda bili su oduševljeni njegovim orkestrom i vrlo brzo su odlučili da ih uvrste u svoje redovne emisije. Njegov orkestar čine njegove kolege: Dragan Ostojić – klavijature, Marko Kojadinović – duvački instrumenti, Nikola Labović – bas gitara, Nenad Gvozdenović – akustična gitara, Stefan Ilić – violina (druga), Nemanja Mijatović – violina (prva), Dragan Stojković – bubanj, Milan Simić – kontrabas, Milena Novaković – pevačica.

Grand produkcija i TV nastupi

Aleksandru je saradnja sa Grandom donela popularnost, ali i mogućnost da sarađuje sa brojnim poznatim estradnim imenima. Aca je na harmonici pratio imena kao što su: Saša Matić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović, Predrag Živković Tozovac, Ana Bekuta, Lepa Lukić… Sofronijević je i pored televizijskog angažmana nastavio da svira sa svojim orkestrom po raznim zabavama i veseljima. Kada su u pitanju takve prilike, njegov orkestar je veoma tražen. Aleksandar je sa svojim orekstrom postao zaštitni znak emisija “Nikad nije kasno”, “Grand, narodno veselje”, “Grand, narod pita”… Publika prosto voli da sluša kvalitetnu muziku koju Aleksa Aca Sofronijević izvodi na svojoj “čarobnoj” harmonici. Aca je sarađivao i sa pokojnim “kraljom” narodne muzike, Šabanom Šaulićem. Naime, on je svirao harmoniku i pratio Šabana u pesmi “Nemam više nikoga”. Ova pesma korišćena je za seriju “Ubice mog oca”, koja je emitovana na RTS – u. Ovu numeru je napisala Aleksandra Kovač. Aca Sofronijević je često svirao i na veseljima svojih kolega i brojnih poznatih muzičkih imena.

Vrhunski harmonikaš, vrhunski muzičar

Aca važi za vrsnog harmonikaša koji ume da svira sve stare i nove hitove. Upravo zbog toga je veoma popularan u muzičkom svetu. Nedavno je u novostima izašla informacija da je Aca potrošio svu svoju dugogodišnju ušteđevinu. Ovog puta, on je rešio da napravi svoj muzički studio. To je oduvek bila njegova velika želja i tokom čitave svoje karijere je težio ka njoj. On je više puta istakao da je pomoću harmonike zaradio svoj krov nad glavom. Do svoje 18. godine je živeo u jednoj sobi sa svojom bakom. Baka mu je pomogla, kao i njegovi roditelji, da kupi svoju prvu harmoniku. U to doba to je bila izuzetno velika investicija za njihovu porodicu i Aleksandru je krivo što su svi zbog toga ispaštali. Ali, ta žrtva je urodila plodom i Aleksandar je danas jedan od najuspešnijih harmonikaša na Balkanu.

Ljubavni život

 Mediji često prate Aleksandrov ljubavni život, pa se često u novinama može videti njegovo ime. Pre izvesnog vremena osvanuo je članak u kome se navodi da je popularni harmonikaš u ljubavnoj vezi sa voditeljkom “Zvezda Granda”, Sanjom Kužet. Sofronijević je ubrzo demantuvao ovu vest i okrakterisao je kao potpunu neistinu. Tom prilikom je naveo da su njih dvoje kolege i dobri prijatelji i da osim toga ne postoji ništa više između njih. U emisiji kod Sanje Marinković je nedaljno izjavio da je prekinuo jednu dugogodišnju vezu i da je upoznao jednu osobu koja mu se vrlo sviđa. Vreme će pokazati šta će se dalje dogoditi među njima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *